Dubaj v létě: Co očekávat a jak si užít

pexels-jdgromov-4471200.jpg

Přestože teploměr často šplhá nad 40 °C, Dubaj nabízí mnoho možností, jak si užít dovolenou i v letních měsících.

Podnebí a teploty

Dubajské léto trvá od června do září, kdy teploty pravidelně dosahují 40-45 °C a někdy i více. Vlhkost vzduchu může být také velmi vysoká, takže teplota je ještě vyšší. Je proto důležité se na extrémní horko připravit.

Činnosti v interiérech

  1. Nákupní centra: Dubaj je proslulá svými luxusními nákupními centry, jako jsou Dubai Mall a Mall of the Emirates. Kromě nákupů zde najdete akvária, kluziště, herní centra a dokonce i lyžařskou sjezdovku Ski Dubai.

  2. Muzea a galerie: Navštivte Dubajské muzeum v pevnosti Al Fahidi nebo galerii moderního umění na třídě Alserkal. Pro milovníky historie a kultury je zajímavé také muzeum Etihad, které sleduje historii Spojených arabských emirátů.

  3. Vodní a zábavní parky.

  4. .

Pláže a vodní aktivity

Pokud se rozhodnete navštívit pláž, vyberte si čas brzy ráno nebo pozdě odpoledne, kdy teploty nejsou tak vysoké. Mnoho pláží a bazénů nabízí stín a chladnou vodu, které vám pomohou překonat horko. Vodní sporty, jako je šnorchlování, potápění nebo vodní lyžování, jsou také skvělým způsobem, jak se ochladit.

Jídlo a pití

V Dubaji najdete celou řadu klimatizovaných restaurací, kde si můžete pochutnat na místní i mezinárodní kuchyni. Doporučujeme pít hodně vody a vyhýbat se nadměrnému slunění. Vyzkoušejte tradiční arabskou kuchyni, jako je hummus, falafel nebo shawarma, i luxusní restaurace s michelinskými hvězdami.

Ubytování

Mnoho hotelů v Dubaji nabízí letní slevy, takže si můžete užít luxusní pobyt za přijatelnou cenu. Hotely často disponují soukromými bazény, lázněmi a klimatizovanými pokoji, takže si můžete dovolenou užít v pohodlí.

Užijte si dovolenou

Navzdory extrémním letním teplotám má Dubaj co nabídnout i v tomto ročním období. Díky moderní infrastruktuře, klimatizovaným zařízením a množství aktivit pod střechou je možné si dovolenou v Dubaji užít naplno. Stačí být připraven na horké počasí a využít všech možností, které toto fascinující město nabízí.

Chcete se o nás dozvědět více?

Stáhněte si naši brožuru, kde o nás najdete vše na jednom místě!

Stáhnout brožuru Stáhnout brožuru
Zavřít